MEAM

2 Flares Filament.io 2 Flares ×

BcnAcademyofArt_Meam

El Museu Europeu d’Art Modern és el primer museu exclusivament dedicat a l’exposició i promoció de l’art sobre la base de la figuració contemporàniaPertany a la Fundació dels Arts i els Artistes, la finalitat i objectiu del projecte és la promoció i difusió de l’art figuratiu del segle XX i XXI. Molt afí a la filosofia de l’Acadèmia d’Art de Barcelonala pretensió del MEAM és trobar un nou llenguatge contemporani que no renegui de la tradició sinó que sorgeixi d’ella per fer un salt cap endavant en el nou segle.

El MEAM actualment se situa al Palau Gomis, un antic Palau del segle XVIII, que va ser construït pel mercader Gomis el 1792, al barri del Born de Barcelona. Es tracta d’un barri on la cultura està sempre present i on es reflecteix tot l’encant del casc antic, una zona que ha sabut unir tradició i modernitat i que s’ha convertit en cita obligada per als turistes interessats en la Barcelona monumental i museística.

BcnAcademyofArt_Meam_1

El MEAM es diferencia dels altres museus d’art contemporani per donar suport a artistes que practiquen l’art figuratiu. Aquestes obres no solen estar exposades en altres museus, col·leccions de fundacions o institucions més dedicades a abstraccions, per a les quals el concepte de contemporaneïtat s’identifica més amb l’experimentació, abstracció, videoart, etc. El Museu presenta una extensa col·lecció de pintura i escultura figurativa contemporània, que inclou 230 obres de gran format d’artistes vius, que han realitzat la seva obra al segle XXI.

L’estreta col·laboració i associació amb el MEAM, farà de la nostra proposta educativa un motor d’un moviment artístic sobre la base de la figuració. D’aquesta manera crearem un nexe per al desenvolupament d’exposicions conjuntes i vinculacions amb galeries d’art que ajudaran a promocionar el treball de l’escola i dels nostres estudiants, obrint una porta a la inclusió en el mercat de l’art actual.

Museo Europeo De Arte Moderno de Barcelona

2 Flares Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Facebook 2 Filament.io 2 Flares ×