Barcelona

1 Flares Filament.io 1 Flares ×

Barcelona_city

Barcelona, capital de Catalunya, és una ciutat mediterrània i cosmopolita que integra en el seu traçat urbà restes romanes, barris medievals i els més bells exemples del Modernisme i les avantguardes del segle XX.

La seva història es remunta a un origen romà, proporcionant-li un increïble desenvolupament cultural que va propiciar el naixement dels corrents artístics més innovadors. En els darrers anys, Barcelona s’ha consolidat com un dels focus que s’han de tenir en compte per captar noves tendències procedents de qualsevol lloc del món. Molts artistes vinculats al disseny, la música, la moda, l’art i el cinema trien aquesta ciutat per viure i inspirar-se. Barcelona és una ciutat amb art i per l’art, fruit de les inquietuds artístiques que sempre han caracteritzat la ciutat.

Barcelona

Barcelona està en ebullició constant. Galeries d’art alternatives, esport urbà, festivals, fires i exposicions de tot tipus omplen el calendari amb propostes que acosten el públic a una cultura sempre pendent de les tendències no només de les persones, sinó també urbanístiques, artístiques, de mobilitat i, fins i tot , alimentàries. A dia d’avui és una de les principals capitals turístiques del món pel seu caràcter intercultural, viu i modern.

La ciutat compta també amb belles platges, ports esportius i, no gaire lluny, serres de la serralada Litoral i el Pirineu català.

Font: Spain.info

Recentment als Travellers’ Choice Destinos 2013 Barcelona s’ha posicionat en cinquè lloc en el Top 25 Mundial -és l’única ciutat espanyola en aquesta llista-, quarta en el Top Europeu, i primera en el rànking d’Espanya.

Font: LaVanguardia.com

Clima i temperatures anuals

Barcelona té un clima Mediterrani, que resulta plaent la major part de l’any, sent la millor època de maig fins a finals de juliol, i el mes de setembre.

Agost arriba a temperatures bastant altes durant el dia (arribant fàcilment als 34 °C, 95F). És recomanable en aquesta època de l’any evitar llargues exposicions al sol, vestir amb roba lleugera i folgada i una hidratació  constant. A  partir  d’octubre  les  temperatures  comencen a baixar, des  dels 21º /69F fins als 15º/59F. I a partir de novembre les temperatures són més fredes, oscil·lant entre els 12 º/53F i els 8 º/ 49F, sent els hiverns suaus, amb poques oscil·lacions tèrmiques. Rarament neva a Barcelona, ​​tot i que sí que ho ha fet en els darrers anys. La temperatura a la ciutat és sempre una mica més elevada que als afores i zones confrontants (1-5 º més alta).

 

Barcelona_Metereología

Font: Agència Estatal de Metereologia

Gastronomia

Barcelona_gastronomía

La gastronomia de Catalunya està basada en la dieta mediterrània. La cuina catalana gaudeix de diversos plats típics, que inclouen guisats de peix com els suquets o la sarsuela, de verdures com l’escudella, productes de l’horta com els calçots, salses com la salvitxada o l’allioli i postres com la crema catalana, amb caramel cruixent. És típic de Catalunya el pa amb tomàquet, que no és més que tomàquet untat en el pa (de vegades amb all, una mica d’oli i espècies), molt utilitzat en els entrepans i com acompanyament de plats d’embotit.

Catalunya també pot presumir d’una gran tradició vinícola. Zones com el Penedès, Alella, el Priorat o el Segre són conegudes per el seu excel·lent nivell en el cultiu del raïm i en la producció de vins. El més conegut i exportat és el cava del Penedès, sent líders indiscutibles empreses familiars com Freixenet o Codorniu.

Recentment el restaurant català El Celler de Can Roca, ha rebut el guardó al Millor Restaurant del Planeta. El restaurant, dirigit pels germans Joan, Jordi i Josep Roca ja comptava amb tres estrelles Michelin des de 2009, i durant tres anys consecutius havien aconseguit ser el segon millor restaurant del món.

Agendes culturals

Barcelona_eventos

Butxaca  |  Guía del Ocio  |  Time Out  |  LeCool  |  ImperdibleBcn  |  BarcelonaCultura  |  La cultura no val res  |  Stay in Barcelona

I a la web de l’Institut Barcelona Cultura, es poden consultar les webs dels principals agents culturals de la ciutat ordenats per disciplines artístiques.

Transports

Barcelona_transporte

A la pàgina web de l’Aeroport de Barcelona es pot consultar com arribar o sortir de l’aeroport en transport públic.

La pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona ofereix informació completa i detallada dels transports públics i privats que ofereix la ciutat.

També recomanem consultar la pàgina web de la xarxa de Transports Metropolitans de Barcelona.

1 Flares Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Facebook 1 Filament.io 1 Flares ×