L’Acadèmia

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

La Acadèmia d’Art de Barcelona és la primera escola espanyola dedicada a l’ensenyament del dibuix, la pintura i l’escultura amb un pla d’estudis complet i mètodes d’ensenyament derivats de la tradició clàssic-realista. Es tracta d’una metodologia basada en el Renaixement, i reviscuda pels principals Ateliers Realistes acadèmics de finals del segle XIX (especialment en l’ensenyament dels mestres pintors com Jean-Léon Gérôme, Léon Bonnat y Carolus-Durán).

LaAcademia

La seva filosofia, que subjau en el pla d’estudis de l’acadèmia i en el seu mètode d’ensenyament, exigeix ​​un retorn a la disciplina en l’art i el bon saber fer mitjançant l’ús de mètodes provats i eficaços. Un retorn a l’estudi directe de la naturalesa i als vells mestres com a fonament i punts de referència del coneixement artístic.

La Acadèmia d’Art de Barcelona no és una escola preparatòria d’art, sinó una alternativa a les universitats estatals de Belles Arts. S’ofereix una formació altament especialitzada atraient estudiants de tot el món. L’acadèmia va dirigida a un públic interessat en aprendre a pintar, dibuixar i esculpir d’una manera tradicional, dins dels paràmetres de la figuració i el realisme en la seva forma de representació de l’art. Juntament amb el coneixement profund i pràctic dels materials i mètodes artístics provinents de l’academicisme ja gairebé oblidats, els alumnes consolidaran una bona base com a inici d’un futur desenvolupament personal com a artista per seguir creant art contemporani de qualitat en els nostres temps.

LaAcademia_2

Els estudiants hauran de ser disciplinats i seguir un pla d’estudis prescrit de manera ordenada per dominar certes habilitats en lloc de quedar en l’experimentació lliure. Les obres que els estudiants produiran a l’escola són exercicis artístics concrets dissenyats especialment per ajudar-los a construir i dominar les habilitats fonamentals. Aquestes competències dotaran els estudiants amb les eines necessàries per expressar les seves idees i visions a través d’un llenguatge realista-figuratiu, aconseguint representar amb eficàcia allò que veuen i volen transmetre. Els estudiants estaran tutelats per un equip de professors que són dibuixants, pintors i escultors professionals.

Aprendre a dibuixar, pintar i modelar amb control, així com tota la teoria implícita en el saber, no només li servirà a la persona i artista que vulgui créixer com a professional de les arts plàstiques, sinó també aquelles persones que vulguin dedicar-se al camp de la il·lustració digital, el disseny, la indústria del cinema i dels videojocs, entre d’altres professions.

Oferta formativa

L’oferta formativa de la Acadèmia d’Art de Barcelona compta amb els programes de dibuix, pintura, pintura digital, escultura i escultura digital, i es complementen amb seminaris, cursos especials (Setmana Santa i estiu), i workshops que ajudaran als estudiants a aprofundir en l’aprenentatge i perfeccionament dels mètodes, procediments, enfocs i tècniques del dibuix, la pintura i l’escultura de la mà dels millors profesionals. Jordi Díaz Alamà, David Masson, Roser Masip, Conrad Roset, Ismael Fuentes i Xavier Dènia són alguns dels professors dels cursos que ofereix l’Acadèmia.

Primer any d’estudis – Dibuix

Comú a totes les disciplines impartides a l’escola, el dibuix és la columna vertebral del procés lectiu de l’Acadèmia d’Art de Barcelona. Considerant el dibuix com a element més important i punt de partida de qualsevol desenvolupament artístic, es posarà especial èmfasi en què l’alumne adquireixi un bon control i domini del dibuix abans de començar a pintar o esculpir.

Els alumnes d’escultura seguiran un programa específic de dibuix adaptat a la seva disciplina artística.

Segon any d’estudis – Pintura tradicional | Pintura digital | Escultura tradicional | Escultura digital

Després d’adquirir els coneixements i dominar les tècniques del dibuix, l’alumne podrà triar una especialització en el seu segon any d’estudis.

L’Acadèmia d’Art de Barcelona incorpora en el seu programa formatiu les noves tecnologies per adaptar la seva metodologia a les noves tendències i professions en el terreny artístic.

 

Tots els cursos del programa intensiu poder realitzar-se també a temps parcial.

0 Flares Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×

Veure més