Curs intensiu de pintura digital

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Segon any d’estudis

La Acadèmia d’Art de Barcelona adapta tota la sistemàtica i aprenentatge tradicional a les noves tecnologies i mitjans graficoplàstics digitals. Entenem que aquesta disciplina està vigent en el mercat laboral actual a la indústria de la il·lustració, dels videojocs i en produccions cinematogràfiques, per nomenar algunes.

El primer any del programa de pintura digital és compartit amb el programa de dibuix. En el segon any l’alumne començarà a treballar amb l’ordinador i la tauleta gràfica, combinant amb el programa de pintura tradicional i alternant tècniques graficoplàstiques tradicionals amb tècniques digitals modernes per al seu aprenentatge més complet.

Segundo año de estudios - Graduado en Dibujo y Pintura Digital

Es començarà a treballar amb pintura a l’oli del model al natural. Després d’un nombre d’exercicis concrets es substituiran els pinzells pel llapis òptic, la tauleta i l’ordinador. L’alumne estarà preparat per traslladar allò après amb les tècniques tradicionals a la pintura digital. L’objectiu d’aquest programa serà entrenar l’alumne a pintar i dibuixar amb la seva imaginació i memòria, aplicant el que aprendrà de l’observació del model al natural. En la indústria de la il·lustració i el concept art, els artistes no tenen temps de fer posar un model o de fotografiar un model com a referència per ajudar-lo en les seves pintures. En aquestes indústries, els timings són ajustats i sovint es treballa sota una gran pressió, per la qual cosa l’artista digital ha de treballar molt la seva memòria i imaginació per poder crear elements (fons, personatges, props, etc.) que no existeixen.

Els projectes constaran de pintures digitals de naturalesa morta i del model del natural, on l’alumne aprendrà a entendre com funciona la llum, la forma, l’anatomia humana i com diferents materials, com el metall, el plàstic, etc. reaccionen a la llum. Un cop dominats aquests conceptes, l’alumne haurà de fer servir les tècniques digitals per crear pintures fruit de la seva imaginació, cada vegada mes complexes, aplicant el que ha après en els exercicis anteriors. S’utilitzarà el mateix mètode per al model del natural, on l’alumne aprendrà a construir de memòria la figura humana utilitzant els seus coneixements d’anatomia i construcció de la figura. Finalment, l’alumne serà introduït en el concept art i la il·lustració, on aprendrà a dissenyar personatges, i pintar composicions cada vegada més complexes a mesura que va avançant.

Treballarem amb Corel Painter i Adobe PhotoShop. A l’inici del segon bloc del curs s’introduirà a l’alumne en el maneig d’aquests programes.

La Acadèmia d’Art de Barcelona proporcionarà el material digital utilitzat, així com ordinadors portàtils i tauletes gràfiques.

Objectius

  • Aprendre l’ús dels programes informàtics de dibuix digital.
  • Entrenar la mirada per ser rigorós/a.
  • Aprendre conceptes de matís i saturació subjectes a la teoria de color i en base a la valoració tonal.
  • Aprendre el procés de realització d’una pintura analítica d’estudi.
  • Aprendre a treballar de la imaginació / memòria aplicant el que es a après del model del natural i de les naturaleses mortes.
  • Conèixer recursos expressius gràfics per a la representació d’allò que volem.
  • Conèixer els diferents processos de realització d’una pintura analítica digital.
  • Iniciar-se en el concept art de personatges i figures.

Horaris


  • De dilluns a divendres (dissabte opcional) d’11:00 a 14:00h i de 15:00 a 19:30h.

HorariGrupACAT

  • De dilluns a divendres (dissabte opcional) de 9:30 a 14:00h i de 15:00 a 18:00h.

HorariGrupB_CAT


Hores lectives

Hores lectives
3 mesos 6 mesos 9 mesos
Hores 420h (+72h dissabtes) 840h (+144h dissabtes) 1260h (+216h dissabtes)

Preu

Preus
3 mesos 6 mesos 9 mesos
Preu 2.640€ 5.280€ 7.000€
0 Flares Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×