Pintura

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

S’ha d’entendre la pintura com una continuació de l’aprenentatge de l’art del dibuix, partint de la seva respectiva teoria i coneixement après prèviament en la seva pràctica.

Només aquelles persones preparades, això és, amb els conceptes que ens dóna la pràctica del dibuix ben apresos, seran capaços de continuar aprenent i ampliant de forma ordenada seu coneixement vers el color.

BcnAcademyofArt_Pintura_CV

La pintura a l’oli és un dels mitjans més complets de representació artística i plàstica. Les seves possibilitats d’utilització són molt àmplies, podent-se treballar per exemple d’una forma líquida i transparent fins carregar un traç amb matèria densa. No hi ha tècnica amb rang de valors més àmplia, per no parlar de la seva completa variació cromàtica. Aquesta afirmació és igualment aplicable a totes les tècniques pictòriques conegudes, tradicionals, modernes i digitals.

L’artista és aquella persona capaç d’expressar amb un mitjà que controla i coneix bé aquell discurs o idea que vol transmetre. En aquest procés, el dibuix és a la pintura el mateix que l’anatomia a la cirurgia.

Començant per la pràctica i l’experimentació del mitjà a través de la grisalla s’aniran incorporant de forma graduada els colors, anant d’una paleta limitada tradicional fins a l’obtenció d’una paleta de colors completa personalitzada fabricada al gust de cada artista estudiant.

BcnAcademyofArts_Pintura1_CV

Amb la pràctica de la pintura, l’alumne aprendrà a controlar un mitjà tècnic concret per representar d’una forma més completa, expressiva, pictòrica i artística allò que veu, interpreta i representa. Coneixerà i dominarà la teoria del color, com hem dit, compartida per totes les tècniques artístiques, tècniques digitals i fotogràfiques. S’uniran nous conceptes de temperatura, matís i saturació en el seu vocabulari perquè l’alumne sigui l’únic que controli i dirigeixi el seu creixement i personalitat artística.

0 Flares Twitter 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Facebook 0 Filament.io 0 Flares ×